Глава британської розвідки заявив про реальність терактів у Британії

Вівторок, 1 листопада 2016, 12:58

Рівень загрози щодо терактів у Великій Британії є високим, протягом останніх трьох років було зірвано 12 терористичних схем.

Про це заявив глава британської розвідувальної служби MI5 Ендрю Паркер в першому інтерв’ю за 107-річну роботу служби, передає The Guardian.

За його словами, протягом останніх трьох років було зірвано 12 терористичних схем.

"Такого роду темп терористичних змов та спроб насторожує ... Загроза терактів в цій країні вища, ніж я спостерігав в останні роки моєї кар'єри, а я працюю в MI5 протягом 33 років. Я сподіваюся, що ми попередимо та зупинимо більшість спроб тероризму в цій країні", - сказав він.

"В цій країні будуть теракти. Рівень загрози є високим, що означає, що вони можливі", - додав він.

За його словами, міжнародний тероризм у своїй останній формі, заснований на викривленій ідеології, приносить терор на вулиці Британії та в більшість розвинених країн світу, включаючи Північну Америку, Австралію і Туреччину.

"В даний час різновид цього виду тероризму - ІДІЛ, і у нас ще є бренд "Аль-Каїда". І ми маємо дещо зрозуміти: це те, що тут залишиться. Це стійка небезпека, і це як мінімум виклик для поколінь, з яким ми маємо справитися", - додав він.

Нагадаємо, глава британської розвідувальної служби заявив, що Росія є все більшою загрозою для стабільності Великої Британії, вона використовує всі можливі сучасні засоби для досягнення своїх цілей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.