МЗС: подальше відкладення рішення ЄС щодо безвізу є неприпустимим

Четвер, 10 листопада 2016, 10:09

Подальше відкладення рішення Євросоюзу про запровадження безвізового режиму для громадян України є неприпустимим.

Про це заявила заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль під час зустрічі з головою Представництва ЄС в Україні Хюгом Мінгареллі, повідомляє сайт МЗС.

"Було наголошено, що Україна виконала всі критерії Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, що підтверджено звітом Єврокомісії від 18 грудня 2015 р. Зокрема, було створено антикорупційні органи, які вже на цьому етапі демонструють свою ефективність, запроваджено систему е-декларування відповідно до найкращих європейських стандартів у сфері боротьби з корупцією", - йдеться у повідомленні.

В МЗС наголосили, що Україна розраховує, що інституції та держави-члени ЄС докладуть додаткових зусиль для схвалення законодавчої пропозиції щодо надання українським громадянам права на короткострокові безвізові поїздки до країн ЄС вже найближчим часом, безвідносно до процесу узгодження в середині ЄС механізму тимчасового призупинення безвізового режиму.

Нагадаємо, наступної середи посли ЄС можуть дати дозвіл на початок між інституційних переговорів щодо безвізового режиму для України.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко очікує, що Європарламент схвалить безвізовий режим для України у листопаді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.