На Закарпатті анонсовано блокування щонайменше 2 КПП на кордоні з ЄС

Четвер, 10 листопада 2016, 17:48

На Закарпатті активісти анонсували про блокування у суботу, 12 листопада, КПП "Ужгород" та КПП "Солотвино" (Тячівський район) на кордоні з ЄС.

Про це повідомляє сайт Mukachevo.net.

Планується перекриття також автодоріг Київ-Чоп та Київ-Одеса.

Активісти - власники авто з іноземною реєстрацією, які називають себе "пересічниками", вимагають дотримання норм чинного законодавства, яке місцеві митники постійно порушують, беручи хабарі.

Проте основна вимога активістів - дотримання норм Стамбульської конвенції. Це міжнародний договір, що дозволяє упродовж року пересуватись на автомобілі, зареєстрованому в іноземній компанії.

"За Стамбульською конвенцією, авто приватного користування мають право знаходитись на території України протягом одного року. Водночас автомобілі комерційного користування повинні робити "пересічку" кожні 5 днів. Як у нас "особисті" авто перетворились на "комерційні", залишається відкритим питанням", - наголошують активісти.

Повідомляється, що власники авто з іноземною реєстрацією вже провели попереджувальну акцію на початку листопада та заявили, що 12 листопада будуть заблоковані більшість митних постів Західної України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: