ЄС не змінить своєї позиції щодо РФ через незаконну анексію Криму - Могеріні

Понеділок, 14 листопада 2016, 08:33

ЄС не змінить своєї позиції щодо РФ у зв'язку з незаконною анексією Криму та ситуацією на сході України, незалежно від того, як буде змінюватися політика інших країн.

Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні після неформальної зустрічі з міністрами закордонних справ країн ЄС.

"Щодо Росії, то ЄС має принципову позицію щодо незаконної анексії Криму та ситуації в Україні. Це не зміниться, незалежно від того, як буде змінюватися політика інших країн. Але з іншої сторони, ми ведемо діалог з Росією, ми співпрацюємо з Росією в різних питаннях", - заявила вона.

Могеріні також зазначила, що в ЄС поки не знають, якою буде політика наступної адміністрації США, оскільки там все ще визначаються щодо порядку денного міжнародної політики, але в ЄС очікують на міцну співпрацю. 

"Ми чітко знаємо свою позицію в рамках інтересів ЄС та принципів ЄС, і серед цих інтересів точно є інтерес щодо спільної роботи з США, але вони мають визначити свою позицію у порядку денному щодо міжнародної політики", - додала вона.

"Ми очікуємо на міцне партнерство з наступною адміністрацією (США - Ред.)", - заявила Могеріні.

Нагадаємо, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні уже запевняла, що позиція Євросоюзу щодо України і незаконної анексії Криму не зміниться після перемоги Трампа на виборах в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.