Данія продовжила прикордонний контроль до 12 лютого

Понеділок, 14 листопада 2016, 14:12

Данський уряд продовжив тимчасові заходи прикордонного контролю ще на три місяці. Відповідні заходи тепер триватимуть до 12 лютого 2017 року.

Про це повідомляє The Local.

На аналогічні кроки раніше пішли скандинавські сусіди данців, Швеція і Норвегія, після того, як Рада ЄС дозволила п'яти країнам, які ввели тимчасовий контроль на хвилі торішньої кризи з біженцями, знову відновити заходи.

На додаток до скандинавських країн до подібних заходів вдаються Німеччина і Австрія.

Міністр інтеграції Данії Інгер Стойберг сказала, що "дуже задоволена", що Данія отримала дозвіл продовжити контроль.

"Поки немає ніякого контролю на зовнішніх кордонах ЄС, ми повинні самі контролювати, хто перетинає датський кордон. Я все ще бачу дуже серйозну небезпеку напливу біженців і мігрантів, які не мають необхідних документів і будуть жити тут, в нашій країні, якщо не зможуть виїхати в Швецію", - сказала вона.

Вперше прикордонний контроль у Данії на кордоні з Німеччиною був реалізований 4 січня у відповідь на аналогічний крок з боку Швеції.

Число біженців, які прибувають в Данію різко знизилось. Протягом 9 місяців цього року близько 5300 людей подали прохання на притулок в країні, що значно менше 21 тисячі клопотань про надання притулку в 2015 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.