"Атлантична рада" підготувала посібник "Троянські коні Кремля" в ЄС

Середа, 16 листопада 2016, 17:28

Аналітичний центр "Атлантична рада", очолюваний колишнім міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, підготував посібник "Троянські коні Кремля", в якому наводиться інформація про те, яким чином Російська Федерація просуває свої погляди і пропаганду в Німеччині, Франції та Великій Британії.

Як йдеться у передмові до видання авторства Радослава Сікорського, попри те, що реваншистська політика Росії є прямою загрозою для європейської стабільності та міжнародного права, деякі  європейські політики, експерти та громадські групи висловили підтримку або співчуття діям Кремля.

"Ці союзники являють собою розгалужену мережу політичного впливу, які укорінилися у серці Європи", – пише Сікорський.

За його словами, Кремль використовує цих "троянських коней", щоб так ефективно дестабілізувати європейську політику, що навіть досить слабка Росії може стати вирішальним фактором у питаннях європейської та міжнародної безпеки.

Москва розглядає чесноти Заходу: плюралізм і відкритість - як вразливі місця.

"Західні уряди ігнорують загрози від таємних союзників Путіна занадто довго, але, нарешті, поступово зростає усвідомлення того, що трансатлантична спільнота повинна зробити більше, щоб захищати свої цінності і інститути", – відзначив Сікорський.

"Держави-члени Європейського Союзу повинні розглянути створення контр-впливу на цільові групи, функцією яких має стати вивчення фінансових і політичних зв'язків між Кремлем і бізнесовими та політичними групами в країнах ЄС", – наголошує глава центру. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.