Фінляндія стурбована посиленням пропагандистських атак Росії

Середа, 19 жовтня 2016, 17:57

У Фінляндії занепокоєні посиленням пропагандистських атак з боку Російської Федерації, зокрема, інформаційною хвилею, яка ставить під сумнів легітимність країни, яка отримала незалежність від Російської імперії у 1917 році.

Про це пише Reuters.

Агенція цитує керівника урядового департаменту з питань комунікацій Маркку Мантіла, який, зокрема, відповідальний за відстеження пропаганди РФ, яка покликана впливати на Фінляндію.

Він каже, що у Фінляндії стикаються з посиленням нападів Кремля.

"Ми вважаємо, що це агресивний вплив з боку Росії спрямований на створення недовіри між лідерами (Фінляндії) і громадянами, щоб змусити нас приймати рішення, шкідливі для нас", – відзначає чиновник.

"Вона (Росія) також прагне змусити фінів сумніватися в Європейському Союзові, і зробити так, аби Фінляндія не вступила в НАТО", – додає Мантіла.

За словами Мантіли, його департамент проаналізувавши масив інформації, встановив близько 20 чітких інформаційних операцій проти Фінляндії за останні кілька років. При цьому близько 30 інформаційних хвиль вважаються "дуже ймовірними спецопераціями (РФ)".

"Продовжується планомірна кампанія поширення брехні... це не питання поганої  журналістики, я вважаю, що це управляється з центру", - наголосив він.

Міністр закордонних справ ФІнляндії Тімо Сойні також визнав наявність пропагандистських атак пропаганди, заявивши, що уряд протидіє поширенню брехні розповсюдженням правдивої інформації.

В уряді Фінляндії, зокрема, стурбовані тим, що деякі інциденти свідчать про те, що в Росії розгортається кампанія, яка ставить під сумнів легітимність рішення Леніна "дати незалежність Фінляндії" сто років тому.

Йдеться, наприклад, про серію інцидентів з меморіальною дошкою Карлу Маннергейму в Санкт-Петербурзі, яку обливали фарбою хулігани.

Ці інциденти розпочалися після того, як в російських ЗМІ прокотилася інформаційна хвиля, головним меседжем якої був сумнів у доцільності рішення Леніна дати незалежність Фінляндії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.