Обама обговорить з європейськими лідерами продовження санкцій проти РФ - ЗМІ

Четвер, 17 листопада 2016, 08:03

Європейські лідери та президент США Барак Обама обговорять в п'ятницю у Берліні розширення санкцій щодо Росії у зв'язку зі збройним конфліктом на сході України і можливі нові санкції через російську операцію в Сирії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело.

Очікується, що в зустрічі, організованій федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель, візьмуть участь лідери Великої Британії, Франції, Італії та Іспанії.

Агентство відзначає, що зустріч пройде менш ніж через два тижні після перемоги Дональда Трампа на виборах президента США.

Трамп заявляв, що буде шукати зближення з Москвою, що викликало в Європі сумніви щодо майбутнього режиму санкцій, введеного Вашингтоном та Брюсселем після початку збройного конфлікту в Україні.

Німецький чиновник заявив, що раніше планувалося продовжити європейські санкції проти Росії, термін дії яких повинен підійти до кінця в січні 2017 року.

Однак існують побоювання, що Трамп перегляне цей підхід після своєї інавгурації, яка відбудеться 20 січня.

У зв'язку з цим європейські лідери сподіваються, що ясність в ситуацію внесе Обама, який зустрівся з Трампом в Білому домі після виборів.

"Ми дійсно перебуваємо в критичній ситуації. Ми не повинні допустити, щоб ЄС продовжив санкції, а потім прийшов новий президент США і зняв їх", - сказав німецький чиновник.

Нагадаємо, ЄС у грудні ймовірно продовжить економічні санкції проти Росії, термін яких спливає наприкінці січня наступного року, однак подальше продовження після інавгурації Дональда Трампа – під питанням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.