Новим прем'єром Естонії стане віце-спікер парламенту Юрі Ратас - ЗМІ

Четвер, 17 листопада 2016, 13:16

Голова естонської Центристської партії і віце-спікер парламенту Юрі Ратас з великою ймовірністю отримає посаду прем'єр-міністра Естонії.

Про це повідомляють естонські ЗМІ.

На даний момент тривають переговори про формування нового уряду між центристами, соціал-демократами (SDE) і консерваторами (IRL), але крім Ратаса на пост прем'єра немає інших кандидатів.

Юрі Ратас

38-річний Ратас два роки працював мером Таллінна, потім обирався до парламенту, протягом кількох років обіймає посаду віце-спікера.

Також ведуться переговори про входження до складу уряду "Вільної партії", але якщо в четвер їх вирішать не брати в уряд, то кожна партія в коаліції, очевидно, отримає по п'ять міністерських портфелів.

В Естонії коаліція влади, яка складалася із трьох партій, фактично припинила своє існування  8 листопада після відмови двох партій співпрацювати з прем'єр-міністром Тааві Рийвасом.

Нагадаємо, 9 листопада парламент Естонії проголосував за винесення недовіри прем’єр-міністру Тааві Рийвасу.

Згідно з законами Естонії, у президента є 14 днів після оголошення вотуму для того, щоб вибрати запропонованого в ході політичних консультацій кандидата в прем'єри, якому президент доручить сформувати новий уряд.

У свою чергу, у кандидата буде 14 днів на те, щоб сформувати новий уряд, склад якого він потім запропонує парламенту на затвердження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.