В Естонії розпалася правляча коаліція, прем’єру пропонують піти у відставку

Вівторок, 8 листопада 2016, 09:56

В Естонії коаліція влади, яка складалася із трьох партій, фактично припинила своє існування  у понеділок після відмови двох партій співпрацювати з прем'єр-міністром Тааві Рийвасом.

Про це повідомляє AFP.

"Для соціал-демократів (СДПЕ) і консерваторів із партії IRL співпраця з Партією реформ в цьому уряді завершена", - сказала Хейді Оямаа, прес-секретар СДПЕ.

У квітні 2015 року правоцентристська Партія реформ, яка має 30 місць у парламенті, сформувала коаліцію з лівими соціал-демократами і консерваторами, щоб мати 59 місць із 101 у парламенті.

Лідер соціал-демократів Євген Осиновський закликав припинити співпрацю з урядом Рийваса через розбіжності в економічних, соціальних питаннях, сфері освіти та регіональної політики.

Міністр внутрішніх справ віце-президенти Партії реформ Ханно Певкур заявив, що "Естонія рухається до лівої коаліції, і це небезпечно".

Оглядачі передбачають, що соціал-демократи та IRL збираються вести переговори з Центристською партією, яка має 27 мандатів у парламенті і користується популярністю серед етнічних росіян.

За інформацією Delfi, соціал-демократи офіційно вже заявили, що починають консультації для формування нового уряду більшості. Їх підтримали і консерватори, обидві партії закликали Рийваса піти у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.