Порошенко вніс у Раду проект закону про ратифікацію Угоди про ЗВТ з Канадою

Виправлено
Четвер, 17 листопада 2016, 13:21

Президент Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект "Про ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою", визначивши його як невідкладний для позачергового розгляду.

Про це повідомляє прес-служба президента.

У президента наголосили, що реалізація положень документа сприятиме розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва між Україною і Канадою, дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати переваги від безмитного доступу до ринку Канади, відкриє можливості для українського бізнесу як для розширення ринків збуту, так і для розвитку та модернізації власного виробництва з метою підвищення конкурентоспроможності на нових ринках.

"Документ набирає чинності в перший день другого місяця після отримання останньою зі сторін повідомлення про завершення виконання процедур, необхідних для її вступу в дію" - йдеться у повідомленні.

Раніше у прес-службі повідомили, що президент підписав ратифікаційний закон про ЗВТ з Канадою.

 

Україна та Канада підписали Угоду про створення зони вільної торгівлі 11 липня.

Переговори про ЗВТ тривали протягом п'яти років і зараз українська влада сподівається, що після вступу в силу угоди Канада відкриє українським експортерам вільний доступ до 98% свого ринку товарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.