У Македонії в незаконному прослуховуванні підозрюють 10 розвідників

П'ятниця, 18 листопада 2016, 18:04

Македонський суд висунув підозру в організації незаконного прослуховування 10 співробітникам розвідувальної служби країни.

Про це повідомляє Associated Press.

"Суд офіційно визнав 10 співробітників розвідувальної служби країни підозрюваними в незаконному прослуховуванні більше 5800 номери телефонів між 2008 і 2015 рр.", – йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, серед десяти підозрюваних, яким  офіційно висунуть звинувачення у перевищенні влади і службових повноважень, є і колишній глава розвідки країни.

Як відомо, скандал з незаконними прослуховуванням призвів до глибокої політичної кризи і відставки у січні цього року прем’єра Македонії Ніколи Груєвського.

Нікола Груєвський пішов у відставку у січні після скандалу навколо заяв опозиції про наявність таємних аудіозаписів, які велися з лютого 2015 року та свідчать про те, що Груєвський наказав вести незаконне стеження за 20 тисячами осіб, включаючи міністрів.

Після цього в країні призначили дострокові парламентські вибори, дата який неодноразово переносилась, і зрештою вибори мають пройти 11 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: