У Швейцарії поліція затримала 8 осіб після обшуку в "радикальній" мечеті

Середа, 2 листопада 2016, 13:23

Швейцарська поліція затримала 8 осіб, серед яких імам з Ефіопії, після обшуку в мечеті у північному місті Вінтертур.

Про це повідомляє Associated Press.

"Поліція обшукала мечеть "Ан Нур" у Вінтертурі і квартири трьох чоловіків в рамках спецоперації", – цитує агенція повідомлення швейцарської прокуратури.

Повідомляється, що обшуки були проведені після того, як у своїй проповіді 21 жовтня імам нібито закликав до вбивства і засудження мусульман, які відмовляються брати участь у спільних молитвах в мечеті.

Прокуратура розпочала провадження проти імама та ще трьох осіб.

Також повідомляється про ще чотирьох затриманих чоловіків, віком від 23 до 35 років з різних країн, включаючи Алжир і Туніс, які перебували в мечеті під час поліцейського рейду.

За словами прес-секретаря прокуратури Коріна Бювара, наразі немає доказів зв'язку підозрюваних з будь-яким міжнародним екстремістським угрупуванням.

Водночас видання Swissinfo повідомило, що правоохоронці кантону Цюріх давно зацікавилися особою нового імама, який з недавнього часу під ім'ям Шейх Абдуррахман проводить проповіді в цій мечеті.

Видання наголошує, що за наявними даними, родом він із Сомалі, проте проповіді проводить літературною арабською мовою.

"Зміст його проповідей може містити екстремістські тези і погляди. Його попередники в цій мечеті також у свій час звертали на себе увагу поліції та преси своїми, можливо, радикальними проповідями", – відзначає видання.

Варто додати, що за оцінками швейцарської розвідки починаючи з 2001 року зі Швейцарії в конфліктні зони по всьому світу виїхали 77 осіб "на грунті джихаду", більша частина з них відправилися до Іраку та Сирії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.