Надсучасний есмінець ВМС США Zumwalt зламався у Панамському каналі

Вівторок, 22 листопада 2016, 15:16

Новий американський високотехнологічний есмінець Zumwalt зіткнувся з технічними проблемами в понеділок увечері під час проходження через Панамський канал і його відбуксирували до причалу.

Про це повідомляє Defense News.

За попередніми даними, у корабля виникли проблеми з теплообмінниками в інтегрованій силовій установці, яка забезпечує електроживлення силової установки і датчиків, зброї та корабельних служб.

Есмінець, який офіційно ввели в експлуатацію 15 жовтня, прямує до порту приписки у Сан-Дієго. Екіпаж корабля вже мав низку незначних технічних інцидентів, коли судно знаходилося в порту у Флориді.

 

Судно має інтегровану енергетичну систему, який використовує передові асинхронні двигуни, щоб виробити до 78 мегават електроенергії, що набагато більше, ніж будь-який попередній есмінець або крейсер.

Есмінець оснащений системою розподілу електроенергії та високотехнологічної програмно-апаратною начинкою, яка пов'язує воєдино практично всі системи на кораблі і дозволяє зменшити кількість членів екіпажу.

 Zumwalt має більшу польотну палубу, що дозволяє виконувати операції з новими винищувачами F-35 та конвертопланами МВ-22.

На палубі розташовані дві 155-мм артилерійські установки і 30-мм зенітні автоматичні гармати. На есмінці планують встановити 20 універсальних пускових установок Mk-57 з ракетами класу "Томагавк", протичовнові ракети ASROC або зенітні ракети середньої дальності ESSM.

Очікується, що буде побудовано лише три кораблі класу "Zumwalt", через те, що Конгрес США значно скоротив фінансування початкових планів на будівництво 32 суден.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.