Відповідальність за авіанальоти на Алеппо США покладають на РФ

Середа, 23 листопада 2016, 08:20

США заявляють, що Росія повністю відповідальна за авіанальоти в Алеппо.

Про це пише Deutsche Welle.

З такою заявою виступив 23 листопада зробив офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі. Коментуючи бомбардування сирійських лікарень, Кірбі зауважив, що не знає, російські або сирійські літаки здійснюють нальоти.

"Це можуть бути і як одні, так і інші. Але навіть якщо це не російські літаки, а сирійські, РФ несе повну відповідальність за вплив, який вона, як ми знаємо, має на режим Асада.

Це вплив, що Москва може застосувати для припинення нальотів", – наголосив Кірбі.

Відповідаючи на питання про те, що РФ відкидає всі звинувачення, Кірбі зауважив, що це не звинувачення, а спостереження, які зроблені низкою авторитетних організацій на місцях.

Видання нагадує, що на початку листопада Джон Кірбі висловив думку, що сирійці не отримали ніякої користі від гуманітарної паузи, введеної Росією в Алеппо.

Тоді у Держдепі заявили, що гуманітарні паузи вводяться не тільки, щоб дозволити жителям покинути місто, але і щоб доставити їм гуманітарну допомогу.

Раніше повідомлялося, що постійний представник США в ООН Саманта Пауер назвала імена 13 сирійських генералів і полковників, які відповідальні за бомбардування цивільних осіб в Алеппо і тортури затриманих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.