Відео про останні секунди літака Качинського є чітким відображенням фактів - Мацеревич

Відео, оновлено
Середа, 23 листопада 2016, 12:26

Відеореконструкція останніх восьми секунд польоту літака президента Польщі Леха Качинського під Смоленськом, оприлюднена у 2014 році, є точним підтвердженням реальних фактів.

Про це повідомляє Niezalezna.

"Це не звичайна анімація. Це точна реконструкція подій 10 квітня 2010 року, яка ґрунтується на фактах, беззаперечних даних та на аналізі найліпших спеціалістів. Цей фільм є результатом чотирирічних зусиль експертів парламентської групи", – цитує Niezalezna коментар міністра оборони Польщі Антоні Мацеревича для видання Gazeta Polska.

"З реконструкції видно, що центральна і передня частина літака після вибуху вдарила в землю колесами. Ця версія збігається з висновками експертів, які, як писала "Щоденна газета Польщі" (Gazeta Polska Codzienna)", після ексгумації тіл президентського подружжя дійшли висновку, що частина літака, де був розташований салон президента, впала саме на колеса", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що фільм під назвою "Як загинув президент Республіки Польща" ("Jak zginął prezydent RP") є відтворенням останніх 8 секунд польоту і був оприлюднений у 2014 році. 

Відомо, що над створенням фільму працювали кілька десятків експертів протягом понад 3,5 років. 

"Ролик був створений парламентською групою з розслідування причин катастрофи Ту-154М під керівництвом Антонія Мацеревича", – нагадує видання.

Як раніше повідомлялося, міністерство закордонних справ Польщі заявило, що у російської сторони немає ніяких правових підстав, щоб диктувати Польщі, яким чином має вестися слідство щодо Смоленської катастрофи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.