Екс-міністру оборони Болгарії висунули звинувачення за контракт з Польщею на ремонт МіГ-29

Середа, 23 листопада 2016, 13:43

У Болгарії екс-міністру оборони Миколі Ненчеву висунули звинувачення у зловживанні службовим становищем, через укладену ним у 2015 році угоду з Польщею про ремонт двигунів винищувачів Міг-29.

Про це повідомляє News.Bnt.Bg.

Офіс Софійської міської прокуратури пред'явив звинувачення Ненчеву за зловживання службовим становищем, що призвело до значних негативних наслідків для болгарської армії.

За словами Ненчева, йому висунули звинувачення за договір Польщею про ремонт Міг-29.

"Вони пред'явили мені обвинувачення, які мене не хвилюють. Я абсолютно впевнений в усьому, що робив за ці роки. Дивно, мене звинувачують в тому, що я порушив інтереси іноземної компанії "МіГ (російська літакобудівна корпорація "МіГ". - Ред.)" , - сказав Ненчев.

"У звинуваченнях йдеться про те, що було завдано шкоди російській компанії. Але ніяких доказів не було представлено сьогодні", - заявив журналістам адвокат Радан Кінєв.

Повідомляється, що Ненчев був відпущений під підписку про невиїзд.

Нагадаємо, що договір між Болгарією і Польщею про модернізацію двигунів шести болгарських винищувачів МіГ-29 був підписаний у жовтні минулого року, що обурило російську сторону.

Компанія "МіГ" активно протестувала проти укладення договору, наполягаючи, що у Варшави немає права продавати запчастини від цих літаків третім країнам.

Як повідомлялося, російська корпорація "МіГ" вважає нелегітимною угоду на обслуговування винищувачів МіГ-29 ВПС Болгарії в Польщі і залишає за собою право оскаржити її.

Болгарія, яка є членом НАТО з 2004 року, має в розпорядженні 16 літаків МіГ-29 і лише чотири з них станом на кінець 2015 року були здатні до поточних операцій.

Нещодавно Міноборони Болгарії підписало контракт на постачання Росією 10 двигунів для МіГ-29.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.