Німеччина закликала до гуманітарної паузи в Алеппо

Вівторок, 29 листопада 2016, 07:53

На тлі ескалації в сирійському Алеппо офіційний Берлін закликав уряд президента Сирії Башара Асада до встановлення гуманітарної паузи.

З відповідною заявою виступило МЗС Німеччини, повідомляє Deutsche Welle.

Заклик адресований не лише до сирійської влади, але і до її союзників, передовсім Росії та Ірану. "Після останніх тяжких боїв та через захоплення значної частини східного Алеппо режимом і його союзниками у людей нічого не залишилося", - заявили у міністерстві.

Після того, як урядові війська та курдські загони, які їх підтримують, встановили контроль над шістьма районами східного Алеппо, території, підконтрольні повстанцям, опинилися розділеними надвоє. Таким чином, умови облоги в сирійському місті стали ще жорсткішими. Десятки тисяч цивільних, які перебувають в районах Алеппо, підконтрольних повстанцям, потерпають від браку продовольства та медикаментів.

Протягом останніх двох днів сирійська урядова армія витіснила повстанців з районів Масакен Ханано, Джабал Бадро, Баадін, Хайдаріджа, Шейх Ходр та Шейх Фарес. Останній район був захоплений курдськими загонами, які формально не пов'язані з армією Асада, однак повстанці закидають їм підтримку армії. Таким чином, за дві доби повстанці втратили третину підконтрольних їм районів міста. 

Алеппо має важливе стратегічне, а також символічне значення. Це останнє велике місто Сирії, яке з 2012 року частково контролювали повстанці. Заволодіння ним підкріпить позицію Дамаска у переговорах щодо врегулювання ситуації у Сирії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.