Британії не запропонують залишитися на спільному ринку ЄС - ЗМІ

Вівторок, 29 листопада 2016, 13:15

Велика Британія навряд чи зможе залишитися на єдиному європейському ринку після виходу з Європейського Союзу.

Про це йдеться в рукописних нотатках помічника депутата-консерватора Марка Філда, які вдалося сфотографувати після зустрічі з працівниками департаменту з питань виходу Британії з ЄС, передає The Telegraph

Замітка, у якій вказано, що Британія хоче "всидіти на двох стільцях", викликала спекуляції з приводу того, чи не розкрив уряд вперше деталі своєї стратегії переговорів.

У нотатках, які ніс помічник депутата-консерватора Філда, зокрема, йдеться про те, що малоймовірно, що Британії нададуть можливість залишитися на єдиному європейському ринку після Brexit.

Проте у британському уряді вже заявили, що сфотографована замітка "не є державним документом" і що вона "не відображає позиції Великої Британії у переговорах щодо Brexit".

Окрім того, в документі зазначено, що "реалізація" статті 50, яка формально ініціює переговори про вихід Британії з ЄС, швидше за все, буде складною.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Тереза Мей запевнила канцлера Німеччини Ангелу Меркель, що підготовка до виходу Великої Британії з Європейського Союзу йде за графіком, що процес розпочнеться в кінці березня наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.