Голландський парламент схвалив заборону паранджі в деяких громадських місцях

Вівторок, 29 листопада 2016, 17:48

Нижня палата голландського парламенту схвалила у вівторок, 29 листопада, заборону носіння одягу, що закриває обличчя - паранджі та нікабу, в деяких громадських місцях.

Про це повідомляє The Independent.

Згідно із законом, забороняється носіння хіджабів у місцях, де ідентифікація особи є необхідною, наприклад, в урядових будівлях, у громадському транспорті, у школах і лікарнях.

Забороняється також носити лижні маски і шоломи, але це правило не буде поширюватися на їх носіння на вулицях.

Як заявив прем'єр-міністр країни Марк Рютте, заборона не поширюється на носіння паранджі на вулиці - лише в певних ситуаціях, коли це буде важливо, щоб побачити людину, або з міркувань безпеки.

"Законопроект не має ніякого релігійного підґрунтя", - підкреслив Рютте.

У Нідерландах небагато жінок носять такий одяг, що закриває обличчя, однак це питання було на порядку денному протягом багатьох років, з прямою забороною серед основних вимог антиісламської опозиційної Партії свободи, яка лідирує в опитуваннях напередодні виборів у березні.

Нагадаємо, у Болгарії прийнято закон про заборону на носіння в громадських місцях паранджі та одягу, що прикриває або приховує обличчя.

Також, як повідомлялося, національна рада, нижня палата парламенту Швейцарії, проголосувала за заборону мусульманським жінкам носити бурку (паранджу) в громадських місцях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.