У німецькій контррозвідці прокоментували викриття у своїх лавах ісламіста

Середа, 30 листопада 2016, 18:39

У німецькій контррозвідці заявили, що викритий напередодні ймовірний ісламіст, який був співробітником Федерального відомства з охорони конституції, радикалізувався непомітно.

Про це повідомив керівник відомства Ганс-Георг Маасен, передає Deutsche Welle.

"Очевидно, ми маємо справу з випадком, коли людина радикалізувалася непомітно під впливом свого особистого оточення", - сказав він.

Повідомляється, що 51-річний підозрюваний під фальшивим іменем поширював у інтернеті висловлювання ісламістського змісту, а також розголошував службові таємниці.

Як повідомила прокуратура Дюссельдорфа, чоловік влаштувався на роботу до Федерального відомства з охорони конституції 2016 року, аби здійснювати стеження за ісламістами в Німеччині.

За словами Маасена, до його відомства так само, як і до кожної спецслужби, намагаються проникати агенти іноземних спецслужб, екстремісти та терористи.

Він також додав, що нині триває перевірка, яка має з'ясувати, чи завдано внаслідок діяльності підозрюваного якоїсь шкоди і якщо так, то в якому обсязі.

Слідство поки що не має даних і щодо того, чи становив затриманий небезпеку.

Це перший випадок викриття ісламіста серед співробітників Федерального відомства з охорони конституції Німеччини.

Нагадаємо, Федеральне відомство з захисту конституції, яке займається контррозвідувальною діяльністю, викрило власного співробітника як імовірного ісламіста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.