В Угорщині голосуватимуть за зміни до Конституції, щоб не приймати мігрантів

Вівторок, 8 листопада 2016, 08:42

Парламент Угорщини у вівторок проведе голосування щодо конституційної поправки, яка заборонить поселення іноземців в країні.

Про це повідомляє ВВС.

Голосування відбувається у відповідь на план Євросоюзу встановити квоти мігрантів, узгоджений 2015 року, за яким в країнах ЄС мали розмістити 160 тисяч мігрантів. Угорщина за квотою мала отримати 1294 мігрантів.

Минулого місяця на референдумі угорці проголосували за те, щоб відхилити квоти ЄС, але низька явка зробила його недійсним.

З тих, хто голосував, 98% підтримали заклик прем'єр-міністра Віктора Орбана заблокувати квоти. Але тільки 40,4% виборців прийшли на голосування, менше необхідного порогу у 50%.

Орбан виправдовує парламентську голосування на тій підставі, що 3,3 мільйона угорців проголосували проти квот на мігрантів.

Партії "Фідес", яку очолює Орбан, не вистачає у парламенті двох депутатів для більшості у дві третини голосів, необхідних для зміни Конституції. Для голосування у вівторок Орбан повинен заручитися підтримкою декількох членів ультраправої опозиційної партії "Йоббік".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.