ЄС закликав Туреччину до захисту демократії і поваги прав людини

Вівторок, 8 листопада 2016, 12:32

ЄС виступив із закликом до Туреччини щодо збереження парламентської демократії, поваги прав людини і верховенства права.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні.

У заяві йдеться, що останні події у Туреччині викликають "серйозну занепокоєність" держав-членів.

Зокрема, йдеться про  повторні міркування щодо  поновлення смертної кари, обмеження свободи слова, закриття ЗМІ і арешти журналістів, арешт співголів і депутатів найбільшої опозиційної партії країни, що послаблюють верховенство закону, права людини і основні свободи.

Крім того, Могеріні нагадала, що прийняте парламентом Туреччини в травні рішення про скасування депутатської недоторканості низки депутатів є приводом для серйозного занепокоєння.

"ЄС і його держави-члени нагадують про своє засудження спроби державного перевороту 15 липня і, визнаючи при цьому необхідність вжити пропорційні дії, закликаємо Туреччину захистити свою парламентську демократію, в тому числі дотримання прав людини, верховенства закону, основних свобод і права кожного на справедливий судовий розгляд, відповідно до своїх зобов'язань як країни-кандидата", - йдеться у заяві Могеріні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Європа повинна припинити втручатися у внутрішні справи Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: