Глава МЗС Австрії закликає ЄС зайняти жорстку позицію щодо Туреччини

Понеділок, 7 листопада 2016, 16:42

Євросоюз повинен змінити свою позицію щодо Туреччини після недавніх жорстких заходів уряду і зупинити фінансову підтримку, якщо Анкара не дотримуватиметься умов міграційної угоди з ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц, повідомляє Hurriyet.

Курц наголосив, що Туреччина має бути "головним питанням порядку денного" майбутньої зустрічі міністрів закордонних справ ЄС 14 листопада, де повинні узгодити "іншу політика ЄС".

"За останні роки Туреччина все більше віддалялася від ЄС, але наша політика залишилася колишньою. Так не можна працювати, мають бути чіткі наслідки", - сказав Курц.

"В Туреччині діячі опозиції були заарештовані, журналісти зазнають переслідувань, чиновників звільняють, якщо вони думають інакше, і в даний час обговорюється повернення смертної кари ", - додав він.

В рамках угоди з Туреччиною Брюссель пообіцяв прискорити переговори про вступ до ЄС, лібералізацію візового режиму і 3 мільярди євро в обмін на те, щоб повернути мігрантів, які прямують в Грецію.

"Ці заходи не відповідають ситуації в Туреччині, і ця політика повинна бути змінена. Припинити надання коштів є логічним наслідком... цілком зрозуміло, що ці гроші не повинні надаватися, якщо Туреччина не схильна виконувати свою частину угоди", - сказав Курц.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.