Словенія першою з країн ЄС визнала агресію РФ у двосторонньому документі

Вівторок, 8 листопада 2016, 16:07

Словенія засудила акт агресії на території Донецької та Луганської областей на сході України і закликала Російську Федерацію негайно припинити надання фінансової, військової та іншої допомоги місцевим сепаратистам.

Про це йдеться в спільній декларації президента України Петра Порошенка та президента Словенії Борута Пахора, повідомляє сайт глави Української держави.

Таким чином, Словенія стала першою державою Євросоюзу, яка у двосторонньому документі визнала акт агресії Росії проти України. Раніше подібний документ підписала Норвегія, але вона не входить до ЄС.

У декларації сторони визнають, що суверенність та непорушність кордонів в Україні має ключове і вирішальне значення для безпеки всіх європейських держав.

"Повторюємо, що анексія Автономної Республіки Крим та Севастополя з боку Російської Федерації є грубим порушенням міжнародного права. Тому Республіка Словенія залишається вірною невизнанню незаконної анексії Автономної Республіки Крим та Севастополя з боку Російської Федерації", - йдеться у документі.

Сторони також закликали міжнародну спільноту продовжити зусилля щодо повної імплементації Мінських домовленостей.

"Республіка Словенія й надалі докладатиме свої зусилля для відновлення суверенітету та територіальної цілісності України та підтримуватиме політику санкцій ЄС щодо Російської Федерації аж до повної імплементації Мінських домовленостей", - йдеться у декларації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.