Парламент Нідерландів обговорить пропозиції Рютте щодо асоціації України

Вівторок, 8 листопада 2016, 16:46

У нижній палаті парламенту Нідерландів у вівторок ввечері відбудуться дебати про те, як вчинити із ратифікацією Угоди про асоціацію Євросоюзу з Україною.

Про це повідомляє NOS.

Видання відзначає, що очікується жорстка дискусія для уряду, але прем'єр-міністр Марк Рютте в підсумку отримає підтримку парламентської більшості щодо необхідності продовжити терміни із пошуку рішення.

Прем'єр-міністр вже кілька разів зустрічався зі своїми європейськими колегами, і також зустрівся з опозиційними голландськими партіями. За словами Рютте, з опозицією він не домовився. Минулого тижня він попросив у парламенту час до середини грудня для подальших міжнародних переговорів.

Раніше стало відомо, що Нідерланди хочуть підписати окремий документ, в якому буде зафіксовано, що угода не є кроком до членства України в ЄС і що українські працівники не отримають доступу на європейський ринок праці.

Крім того, має бути прописана відсутність питань військового співробітництва або фінансової підтримки, а боротьба з корупцією має бути узгоджена як центральна частина договору.

Як повідомлялося, у Брюсселі цього тижня відбудеться перший раунд неформальних переговорів, на яких обговорять умови Нідерландів, за яких країна, можливо, ратифікує Угоду про асоціацію між ЄС та Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.