Перемога Трампа означає, що політика, як зазвичай, більше не працює - посол США в ЄС

Середа, 9 листопада 2016, 15:16

Посол США в ЄС Ентоні Гарднер вважає, що після перемоги Дональда Трампа на виборах президента США "політика, як зазвичай більше не працює".

Про це повідомляє EurActiv.

"Зрозуміло, що Трамп достукався до чогось важливого і ми повинні зрозуміти, що це. Я хотів би бачити помірну риторику між лівими і правими, які б спиралися не тільки на факти, а говорили з пристрастю, тому що цього бракує", - сказав Гарднер.

За його словами, політична і бізнес-еліти не зуміли знайти мову, яка пов'язує з людьми "не тільки розумом, але й серцем".

"Я протягом двох з половиною років намагався просувати і захищати угоду про вільну торгівлю ЄС-США. На жаль, я бачив, що, коли ми наводили факти, опоненти виступали з пристрастю. У такій атмосфері пристрасть перемагає", - сказав він.

В той же час Гарднер підкреслив, що Трамп не буде віддалятися від Європи, тому що ці стосунки мають важливе значення для США.

"Ці відносини мають важливе значення, незалежно від зміни адміністрації. З поважної причини. Кому ти будеш телефонувати, коли потрібно вирішити найважливіші питання? Це буде Європа", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.