РФ у середині грудня вирішить, чи поїде на січневу сесію ПАРЄ

Четвер, 1 грудня 2016, 09:24

Остаточне рішення про участь або неучасть російської делегації в сесії ПАРЄ 2017 року буде прийнято в середині грудня після колегіальної наради.

Про це повідомив глава комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький, повідомляє "РИА Новости".

"Треба формувати делегацію, а всі питання щодо участі або до неучасті у сесії 2017 року ми вирішимо буквально через тиждень, максимум через два", — сказав Слуцький.

Він пояснив, що рішення буде прийнято на колегіальних зборах думської частини делегації Ради Федерації спільно з МЗС РФ у грудні.

Слуцький також повідомив, що на постійному комітеті ПАРЄ 24 листопада не обговорювалися поправки в регламент організації, які не допускають обмеження основних прав національних делегацією. Відповідні пропозиції раніше були зроблені російською стороною.

Крім того, Слуцький сказав, що у глави ПАРЄ Педро Аграмунта непросте становище в його політичній групі. "У тому числі через те, що він підтримує повернення Росії в асамблею", — сказав депутат.

Як відомо, ПАРЄ ще в 2014 році запровадила політичні санкції проти РФ через що Росія залишила залу ПАРЄ. Цього року президент асамблеї Педро Аграмунт закликав повернути Росію, але його пропозиція викликала опір ключових політичних груп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.