У німецьких в’язницях сидять понад 150 ісламістів

Субота, 10 грудня 2016, 11:54

У в'язницях і камерах попереднього ув'язнення в Німеччині на даний момент перебувають 155 осіб за звинуваченнями, пов'язаними з радикальним ісламізмом.

Про це пише газета Rheinische Post у суботу, 10 грудня, на підставі власного опитування, проведеного серед земельних міністерств юстиції, передає Deutsche Welle.

Як зазначає видання, це майже на 30% більше, ніж у 2015 році.

Більшість з в'язнів ісламістів (51 особа) відбувають покарання або чекають суду в Баварії. На другому місці - Берлін (35 осіб), а на третьому - Північний Рейн - Вестфалія (34 людини). Близько половини всіх зазначених в опитуванні ісламістів знаходяться в камерах попереднього ув'язнення.

За оцінками міністерства внутрішніх справ Німеччини, в країні більше 500 ісламістів, які можуть становити загрозу громадській безпеці. Крім того, влада федеральних земель налічує в себе ще 360 осіб, що належать до "релевантної групи".

Побоювання викликають також ісламісти, які вже перебувають за гратами, оскільки вони можуть чинити вплив на інших ув'язнених. "Звичайно, в нинішніх політичних умовах у колег виникають неприємні відчуття, коли у внутрішньому дворі в'язниці збираються кілька ув'язнених і починають щось обговорювати по-арабськи", - прокоментували ситуацію в міністерстві юстиції Північного Рейну - Вестфалії. У зв'язку з цим передбачається, що співробітників пенітенціарних установ повинні навчити відрізняти нешкідливу бесіду від перших ознак радикалізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.