ЄС виділив додаткові 4 млн євро на гумдопомогу на сході України

Понеділок, 12 грудня 2016, 14:23

Європейська комісія виділила 4 мільйони євро додаткової негайної допомоги, реагуючи на термінові гуманітарні потреби на сході України.

Про це Європейській правді повідомили у прес-службі Представництва ЄС в Україні.

Таким чином загальний обсяг гуманітарної допомоги, яку ЄС надав у 2016 році у відповідь на кризу, буде збільшено до 26,4 мільйонів євро.

"Гуманітарні аспекти кризи на сході України залишаються пріоритетним питанням нашої програми дій", - заявив  Христос Стиліанідес, єврокомісар з гуманітарної допомоги та реагування на кризові ситуації.

"Ці додаткові кошти допоможуть тисячам людей, які потребують термінової допомоги, гідно прожити найхолодніші місяці року", - додав він.

Підтримка з боку ЄС надаватиметься через партнерські гуманітарні організації, які надають життєво необхідну гуманітарну допомогу найбільш незахищеним і найбільш ураженим конфліктом людям на сході України.

Йдеться про продукти харчування, воду, надання притулку, психосоціальну підтримку та іншу термінову допомогу, зокрема вугілля для опалення. Особливий акцент буде зроблено на захисті населення, а також на терміново необхідному доступі до медичних послуг, мобільних клінік, життєво важливих медикаментів та спеціалізованого медичного обслуговування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: