Ромні підтвердив, що не буде держсекретарем США

Вівторок, 13 грудня 2016, 09:45

Колишній губернатор Массачусетсу Мітт Ромні підтвердив у понеділок ввечері, що його не призначать державним секретарем в адміністрацію новообраного президента США Дональда Трампа.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Це була велика честь, що мою кандидатуру розглядали на посаду державного секретаря нашої великої країни. Мої бесіди з обраним президентом Трампом були приємними та повчальними. У мене дуже великі надії, що нова адміністрація буде вести народ до міцності, процвітання і миру", - написав він у Facebook.

Раніше повідомлялося, що новообраний президент США Дональд Трамп може запропонувати посаду держсекретаря США одному із своїх найзапекліших критиків Мітту Ромні, кандидату Республіканської партії на президентських виборах у 2012 році.

Нагадаємо, що генеральний директор однієї з найбільших і найдорожчих у світі нафтових корпорацій Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон лідирує серед кандидатів на посаду держсекретаря США в уряді президента Дональда Трампа.

Серед усіх кандидатів, що розглядаються на посаду держсекретаря, у Тіллерсона, можливо, найбільш тісні зв’язки з російським президентом Володимиром Путіним.

У 2011 році Exxon Mobil Corp. уклала з РФ угоду про партнерство, яка, за словами Путіна, була варта $500 млрд. У 2012 році Кремль нагородив Тіллерсона орденом.

На посаді генерального директора Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон виступав проти санкцій щодо Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.