Кількість правих екстремістів руху "рейхсбюргери" у ФРН перевищила 4 тис.

Вівторок, 13 грудня 2016, 14:15

Правоекстремістський рух "рейхсбюргери"  вже налічує приблизно 4,5 тис. учасників по всій Німеччині.

Про це повідомляє Rheinische Post з посиланням на дані МВС Німеччини.

"Більшість "рейхсбюргерів" мешкають у землі Баварія – близько 1700, потім у Баден-Вюртемберзі – 650, в Тюрінгії – 550 послідовників руху, у Північному Рейні-Вестфалії кількість прихильників руху налічує 200 чи 300 осіб.

У Саксонії повідомили, що кількість "громадян імперії" не перевищуэ кылькох сотень. У землі Гессен не змогли надати будь-яку інформацію про "рейхсбюргерів", – йдеться у повідомленні видання.

Видання також відзначає, що у шести землях ФРН припускаючи, що кількість "рейхсбюргерів" по всій Німеччині скоро збільшиться.

Нагадаємо, 20 жовтня в одній із лікарень Баварії помер поліцейський, який був поранений 19 жовтня під час проведення спецоперації в північнобаварському містечку Георгенсгмюнді, коли член правоекстремістського угруповання, що називає себе "рейхсбюргерами", почав стріляти в поліцейських.

Відзначимо, так звані рейхсбюргери не визнають ФРН державою.

Замість цього вони вважають себе громадянами "Німецького рейху" з кордонами 1937 року.

Вони відкидають Основний закон Німеччини, легітимність судів, не визнають офіційних представників влади на всіх рівнях і державні постанови і розпорядження. "Рейхсбюргери" відмовляються сплачувати податки та інші державні мита.

Деякі з них є власниками "паспортів громадян Німецького рейху".

Більшість з них дотримується крайніх правих поглядів. "Рейхбюргери" знаходяться під наглядом Федерального відомства по охороні конституції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: