Євродепутати попередили: брудні російські гроші купують вплив в ЄС

Середа, 14 грудня 2016, 15:11

Євродепутати з основних політичних груп висловили занепокоєність з приводу незаконних російських грошей, виведених в Європу, які намагаються використовувати для впливу на європейську політику.

Про це йдеться в листі євродепутатів голові європейської дипломатії Федеріці Могеріні, повідомляє видання Euobserver.

У листі йдеться про майже 190 млн євро незаконних доходів від російського податкового шахрайства, відмитих через Європу. У євро парламентарів при цьому є інформація, що "гроші були використані для впливу на європейську політику, ЗМІ та громадянське суспільство, щоб запобігти негативним наслідкам для російських порушників прав людини ".

Депутати вказують, що 190 мільйонів є верхівкою айсберга, і група, яка стоїть за цими незаконними грошима "пов’язана зі схожими злочинами вартістю понад мільярд доларів".

Податкове шахрайство було вперше викрите російським аудитором Сергієм Магнітським, який пізніше помер у в’язниці в 2009 році.

У листі до Могеріні євродепутати заявили, що вона має запропонувати державам ЄС запровадити санкції проти 32 росія, причетних до справи Магнітського.

Лист, датований 5 грудня, був оприлюднений 13 грудня. В офісі Могеріні заявили, що отримали лист і пообіцяли відповідь на нього.

Euobserver пише, що євро депутати заявили про свою занепокоєність на тлі наближення виборів у Франції та Німеччині, де велику популярність мають ультраправі сили, яких неодноразово звинувачували в отриманні російського фінансування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.