Шведський Готланд збирається відмовити "Газпрому" в оренді гаваней

Середа, 14 грудня 2016, 19:20

Влада шведського острова Готланд у Балтійському морі, скоріш за все, відмовить в надані місця у портах острова за запитом російського газового монополіста "Газпром".

Про це повідомляє Associated Press.

Видання повідомляє, що влада, швидше за все, відмовить Росії у задоволенні її запиту на оренду місця у затоках, оскільки це може завдати шкоди національним інтересам країни.

"За інформацією, яку ми отримали від уряду, ми, ймовірно, скажемо"ні", – цитує видання Томмі Гарделла, керівника технічного відділу ради острова.

Влада Готланда мала в четвер ухвалити рішення щодо надання в оренду місця в портах Сліте і Карлсхамна для російського "Газпрома", який збирається прокладати по дну Балтійського моря газопровід "Північний потік-2".

За словами міністра оборони Швеції Петера Гультквіста здача в оренду місця в затоках Готланда "негативно позначиться на обороні і політичних інтересах Швеції." 

Раніше повідомлялося, що в уряді Швеції заявили, що не блокуватимуть здачу двома муніципалітетами в оренду "Газпрому" гаваней, що має полегшити будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Проте, в уряді Швеції заявили,  що у відповідності зі шведською конституцією, вони не мають права примушувати місцеву владу змінити своє рішення з даного питання.

Муніципалітети ще не висловили остаточних рекомендацій з цього приводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: