ЄС виділив додаткові 25 млн євро на гуманітарну допомогу Іраку

П'ятниця, 16 грудня 2016, 13:19

Євросоюз активізує надання гуманітарної допомоги Іраку і з цією метою виділяє додаткові 25 млн євро.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

"Єврокомісар з гуманітарної допомоги і управління кризами оголошує надання Іраку додаткового фінансування для допомоги мирним мешканцям Іраку", – йдеться у повідомленні.

В Єврокомісії додають, що після виділення додаткових ще на 25 мільйонів євро на гуманітарну допомогу Іраку, загальний обсяг наданої від ЄС допомоги цій країні у цьому році становить 159 млн євро.

 "ЄС проводить гуманітарні операції для підтримки іракського народу, страждає в цей критичний момент, коли військова кампанія в Мосулі досягнула своєї критичної точки. Ми надаємо гуманітарну допомогу у вигляді фінансування постачання допомоги через механізм цивільного захисту ЄС, щоб допомогти найбільш нужденним, в першу чергу тим родинам, які змушені були залишити свої домівки через військові дії…", – заявив комісар з питань гуманітарної допомоги та Кризового управління Христос Стіліанідес.

У Єврокоммсії також додають, що за період з 2015 року, гуманітарна допомога ЄС для Іраку становить загалом понад 266 млн євро.

Нагадаємо, на початку грудня Європейський Союз виділив €80 млн на реалізацію проектів у Сирії, які мають на меті допомогти населенню впоратися з наслідками нинішньої кризи, а також на відновлення і реконструкцію в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.