"Опоблок" буде добиватися заморозки економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС

П'ятниця, 16 грудня 2016, 14:48

"Опозиційний блок" має намір вимагати від керівництва України на 10 років "заморозити" виконання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом.

Про це заявив співголова партії Борис Колесніков, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Без відновлення економічних відносин з країнами співдружності і країнами БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південно-Африканська Республіка - BRICS - Вrazil, Russia, India, Chinese National Republic, South Africa) в України не може бути ніякої економіки. Її і сьогодні вже немає. Тому ми будемо вимагати від влади, як мінімум, десятирічної заморозки економічної частини Асоціацію з ЄС. Це ляже в наш антикризовий план, який я і Юрій Бойко (голова фракції "Опозиційний блок" – ред) презентуємо у третій декаді січня. Цей план дасть відповіді на питання досягнення миру в Україні, розвитку економіки і соціальної політики", - сказав Колесніков.

За його словами, європейці не бачать Україну в складі Євросоюзу, а "Нідерланди висловили чітку позицію з питання асоціації України та Європейського Союзу – Україна ніколи не буде членом ЄС, а українці ніколи не будуть працювати в Євросоюзі".

Як повідомлялося, в рішенні Європейської Ради описані 6 пунктів, присвячених Угоді про асоціацію. Вони не змінюють угоду, а лише підтверджують ті норми, які вже є в її тексті.

Зокрема, стверджується, що угода "має на меті встановити тісні та тривалі відносини між Україною та ЄСна основі спільних цінностей, однак не надає статусу кандидата на вступ до Євросоюзу".

Також зазначається, що Угода  "підтверджує співпрацю з Україною в сфері безпеки,... але не дає гарантії колективної безпеки або іншу військову допомогу".

Третій пункт – угода не дає українцям додаткове право на працевлаштування, залишаючи це право за країнами-членами ЄС.

У останніх пунктах підтверджується прихильність Союзу до підтримки процесу реформ в Україні, підкреслює важливість боротьби з корупцією та реформи системи правосуддя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.