Зі східного Алеппо було евакуйовано 350 осіб

Понеділок, 19 грудня 2016, 10:16

Урядові сирійські війська дозволили п'ятьом автобусам, що перевозили близько 350 осіб, незадовго до півночі в неділю, 19 грудня, залишити Алеппо.

Про це повідомили у Сирійському центрі з моніторингу за дотриманням прав людини, передає Al Jazeera.

"Перший конвой для евакуації мирних жителів та опозиції зі східної частини Алеппо протягом 48 годин благополучно покинув місто", - йдеться у повідомленні.

Медичний працівник з території за межами Алеппо також підтвердив, що конвой покинув райони, які контролюються опозицією.

"П'ять автобусів, що перевозили евакуйованих прибули із заблокованих частин східного Алеппо", - сказав Ахмад Аль-Дбіс, який очолює команду лікарів і волонтерів.

"Вони були в жахливому стані", - сказав він.

"Вони не їли, вони не мали нічого, щоб пити, діти застуджені, вони навіть не мали можливості сходити в туалет", - додав він.

За даними Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини, 350 осіб були евакуйовані після того, як Росія і Туреччина закликали сирійський режим Башара Асада дозволити колоні автобусів перетнути останній контрольний пункт.

Окрім того, 10 автобусів залишили шиїтські мусульманські села Аль-Фуа і Кефрая в провінції Ідліб 19 грудня, що знаходяться в облозі опозиції. Евакуація поранених та цивільних осіб з сіл є умовою для евакуації людей із заблокованої території зі східного Алеппо.

Раніше повідомлялося, що операція з евакуації мирних жителів та опозиції з останніх утримуваних повстанцями районів східного Алеппо була припинена у п'ятницю, 16 грудня. За інформацією видання, опозицію звинувачують у порушенні угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.