Каркасний бум на ринку української нерухомості

promoted
Понеділок, 19 грудня 2016, 17:11

Тільки за 2016 рік кількість замовлень каркасного будівництва будинків за канадською технологією збільшилася в кілька разів. У всіх регіонах України було відзначено динамічне зростання попиту на швидкозбудовувані споруди. Експерти компанії Сервус пояснили причини такого явища.

 Статистика сучасного будівництва відзначає прогресивне зростання попиту на житло, зведене з альтернативних матеріалів. Лідером продажів на українському ринку нерухомості протягом останніх кількох років залишаються будинки з SIP-панелей. Йдеться про популярні котеджі, збудовані за канадською технологією.

 Чим так приваблюють замовника ці споруди, ми дізналися у відомій будівельній компанії Сервус Одеса. Фахівці, які зайняті в цій галузі вже більше 10 років і мають у своєму портфоліо більше 1000 будинків в нашій країні і за її межами, пояснили, в чому переваги цієї технології і чому саме вона сьогодні так цінується жителями України.

 Вартість

 Будь-яке будівництво затратне. Однак, якщо порівнювати кошторис зведення цегляного і каркасного будинку, останній буде виглядати дійсно економніше. Подивитися актуальні ціни 2016 року можна на сайті servusbud.od.ua у відповідному розділі. Стартова вартість варіюється від 100 у. о./кв. м до 350 у. о./кв. м залежно від складності проекту та обсягу робіт. Замовник може вибирати: збирати конструкцію самостійно, замовити будівництво під обробні роботи або оплатити весь проект під ключ. Здешевлення канадського будівництва також відбувається за рахунок відсутності складного фундаменту і використання важкої техніки.

 

 Терміни зведення

 Чіткі терміни здачі об'єктів завжди залишалися проблемою в цій області. Але в умовах економічної нестабільності валютного ринку подібні проблеми можуть бути занадто ризиковані. Саме з цієї причини український замовник вибирає швидкозбудовувані споруди. Він вибирає впевненість. Каркасні котеджі в силу специфіки збірки здаються в експлуатацію за кілька місяців. Господарі можуть заїхати у свій новий готовий будинок з ремонтом вже через якихось 10 тижнів. Роботи ведуться в будь-яку пору року.

 Енергоефективність

 Ще одна актуальна проблема українського суспільства, а саме — зростаючі тарифи на опалення та електроенергію, успішно вирішується за допомогою канадської технології. Низька теплопровідність матеріалів і бездоганна теплоізоляція будинків забезпечують максимально комфортні умови при мінімальних фінансових витратах. При відключенні опалення температура навіть у двоповерховому особняку повільно знижується протягом тижня. Люди, які вже живуть у таких "розумних будинках", відзначають значну економію на комунальних платежах.

 Екологічність

 І зрозуміло, питання здорового способу життя залишається одним з головних не тільки в Україні, але і в Сполучених Штатах, Канаді, Великобританії, Німеччині та ін. Приблизно 70% населення розвинених країн вже обрали будинки з SIP-панелей. Цей матеріал складається на 98% з повітря. Це "дихаючі" конструкції. І, як показує досвід Заходу, жити в них можна довго і здорово.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.