ЄС посилює контроль над обігом вогнепальної зброї на тлі терактів у Європі

Вівторок, 20 грудня 2016, 18:36

Комітет постійних представників (Coreper) підтвердив досягнення домовленіності з Європейським парламентом щодо пропозиції про контроль за придбанням і зберіганням зброї, яка доповнює існуючу директиву ЄС.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

Нова угода, зокрема, передбачає заборону використання у цивільних цілях найбільш небезпечних видів напівавтоматичної зброї, такої як автомат Калашнікова або американські М-16.

Такі заходи є частиною загального посилення правил ЄС, що регулюють купівлю і продаж такої зброї, які були ініційовані Єврокомісією після розстрілу 11 осіб в офісі французького сатиричного журналу Charlie hebdo та нападів у Парижі.

"Нинішні європейські закони про вогнепальну зброю були запроваджені у 1991 році, і після серії терористичних атак в Європі необхідність усунення недоліків у чинному законодавстві стала ще більш актуальною . Ця угода передбачає більш жорсткий контроль, який допоможе запобігти придбанню вогнепальної зброї терористами і злочинними терористичними організаціями", - сказав Роберт Калінак, міністр внутрішніх справ Словаччини, яка зараз головую в ЄС.

Раніше повідомлялося, що переговори Єврокомісії, Європарламенту та країн-членів ЄС про заборону напівавтоматичної зброї, такої як автомат Калашнікова, зайшли в глухий кут.

Держави-члени та Європарламент прагнули помʼякшити пропозицію і дозволити володіння такою напівавтоматичною зброєю для членів різноманітних організацій, від стрілецьких клубів до колекціонерів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.