Цукерки викликали дипломатичний скандал між Хорватією та Словенією - ЗМІ

фото
Середа, 21 грудня 2016, 08:14

Посольство Хорватії у Словенії вирішило розіслати до держустанов цієї країни коробку шоколадних цукерок під назвою "Вітання з Хорватії", що викликало дипломатичний скандал.

Про це повідомляє 24sata.

"Наше (Хорватії. – Ред.) посольство в Словенії на свята розіслало співробітникам міністерства закордонних справ Словенії, до канцелярії прем'єра Церара і президента Борута Пахора шоколадні цукерки з написом "Вітання з Хорватії", – йдеться у повідомленні.

У словенському уряді розцінили цей жест як "неприйнятну провокацію", оскільки на коробці цукерок була зображена карта Хорватії, на якій територія Хорватії включає в себе спірні зі Словенією території.

фото Kraš promo 

На малюнку, зображеному на коробці цукерок, кордон Хорватії позначений на середині Піранської затоки.

Як відомо, саме Піранська затока є об'єктом територіальних суперечок між Словенією та Хорватією, що призвело до блокування Словенією вступу Хорватії до ЄС.

Варто також додати, що обидві країни вирішують справу про делімітацію кордону в Міжнародному арбітражному суді.

У відповідь на такі дії хорватської сторони словенська влада повернула цукерки до посольства Хорватії в пакетах "Я відчуваю Словенію".

Втім, МЗС Словенії вирішило не відправляти офіційної дипломатичної ноти до Хорватії, щоб уникнути погіршення ситуації у двосторонніх відносинах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.