Брок: йде боротьба між органами ЄС, але візи будуть скасовані

Середа, 21 грудня 2016, 10:33

Голова комітету Європейського парламенту у закордонних справах Елмар Брок не має сумніву в успішному скасуванні віз для громадян України.

Про це він заявив під час представлення дослідження "Аудит зовнішньої політики", повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Брок нагадав, що найбільша затримка відбулася через складнощі в узгодженні так званого механізму призупинення між Радою ЄС та Європарламентом.

"У нас і досі тривають міжінституційні битви, але ви можете бути впевнені, що візова лібералізація відбудеться", - заявив він.

"Все тримає механізм призупинення, але він не пов’язаний з Україною. Він потрібен нам, оскільки він дозволить легше "продати" скасування віз для наших громадян", - додав Елмар Брок.

Євродепутат запевнив, що затвердження механізму призупинення має відбутися достатньо скоро: "Європейський парламент завершить всі процедури, це питання тижнів".

Нагадаємо, депутати Європейського парламенту підтримують реформи в Україні і закликають не відкладати безвізовий режим для країни.

Як відомо, 15 грудня Європарламент проголосував за законопроект щодо впровадження механізму призупинення безвізового режиму ЄС з третіми країнами.

Того ж дня Європейський парламент оприлюднив нову індикативну дату розгляду питання про безвізовий режим для України – 3 квітня, яку пізніше прибрали з сайту Європарламенту.

Як відомо, в ЄС питання надання безвізового режим для України та Грузії привʼязали до запуску так званого механізму призупинення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.