У Польщі опублікували реконструкцію теракту з вантажівкою у Берліні

Середа, 21 грудня 2016, 11:12

Польський телеканал TVN24 BiS підготував відео-реконструкцію подій у Берліні 19 грудня, коли, як відомо, вантажівка протаранила натовп людей на різдвяному ярмарку.

Відео на своєму сайті опублікував TVN24.

В сюжеті вказується, що близько 7 години ранку польський водій вантажівки припаркувався на вул. Фрідріха-Краузе-Уфера в Берліні.

"Відомо, що він прибув до столиці Німеччини з товаром з Італії. У Берліні повинен був розвантажитися і залишити сталеві конструкції … Берлінська фірма, яка повинна була прийняти товар, веліла йому чекати з розвантаженням до вівторка", – йдеться у повідомленні.

"Наш водій постійно питався, чи є шанс розвантажитися швидше. Він був в 150 км від дому. Можна було його вивантажити і трагедії не сталося б", – сказав Аріель Журавський, керівник транспортної компанії.

"Точно встановлено, що приблизно 14:06 поляк увійшов до місцевого фастфуду, аби зʼїсти кебаба. Чоловіка видно на відео з камер спостереження", – відзначає видання.

Відомо також, що останній контакт з водієм  був о 15 годині дня, коли він погорив з дружиною, яка зателефонувала йому пізніше, о 16:00 і тоді водій вже не відповідав на дзвінки.

Видання наголошує, що, найбільш ймовірно між 15:00 та 15:45 водій був вбитий.  

"Звичайно, було видно, що він боровся. Обличчя було все опухле, з плямами крові. Про вогнепальні поранення я дізнався від поліції", – розповів Журавський.

Близько 15:45 встановлена у вантажівці система GPS показала дивні руху транспортного засобу. Двигун був кілька разів заведений, система показала, що хтось зробив кілька рухів авто вперед і назад. На думку Журавського, виглядало це так, ніби хтось вчився їздити на вантажівці", – йдеться у сюжеті.

Після цього вантажівка до вечора стояла на іншому паркінгу. Видання відзначає, що нападник, швидше за все, чекав, поки в місті зменшиться трафік. По 19:40 вантажівка вирушила з місця стоянки з паркування. Завдання нападника було полегшене тим, що авто було оснащена автоматичною коробкою передач.

"Маршрут його проїзду зареєстрував GPS. 40-тонна вантажівка в центрі міста проїхала 10 км і не викликала підозри поліції. Через 20 хвилин автомобіль з важким вантажем врізався в людей на різдвяному ярмарку", – йдеться у сюжеті.

Нагадаємо, внаслідок наїзду вантажівки в натовп людей на різдвяному ярмарку в Берліні ввечері 19 грудня загинули щонайменше 12 осіб, ще 49 людей отримали поранення.

Пізніше стало відомо, що у кабіні вантажівки було знайдене тіло польського водія авто, тоді як нападнику вдалося втекти і його досі розшукує поліція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.