Єврокомісія посилює заходи по боротьбі з фінансуванням тероризму

Середа, 21 грудня 2016, 14:46

Європейська комісія прийняла пакет заходів по зміцненню потенціалу ЄС у боротьбі з фінансуванням тероризму та організованою злочинністю.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Пропозиції мають зміцнити правову базу ЄС у сфері боротьби з відмиванням грошей, незаконним обігом грошових коштів і замороженням та конфіскацією активів.

"Сьогоднішніми пропозиціями ми зміцнюємо наші законні засоби, щоб відрізати джерела фінансування злочинців і терористів. Ми повинні переконатися, що у нас є правильні інструменти для виявлення і зупинки підозрілих фінансових потоків і підтримки ефективної співпраці між правоохоронними органами", - сказав перший віце-президент ЄК Франс Тіммерманс.

Комісія запропонувала нову Директиву щодо криміналізації відмивання грошей, яка, зокрема, дозволить встановити мінімальні норми, що стосуються визначення кримінальних правопорушень і санкцій, пов'язаних з відмиванням грошей, усуне прогалини, що дозволяють злочинцям використовувати відмінності між різними національними правилами.

Крім того, пропозиції усувають перешкоди на шляху транскордонного судового і поліцейського співробітництва через встановлення загальних положень щодо вдосконалення розслідування злочинів, пов'язаних з відмиванням грошей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.