Данія визначила основними загрозами кібератаки, тероризм і агресію РФ

Середа, 21 грудня 2016, 15:29

Кібератаки, терористи-одинаки і російська агресія є одними з найбільших загроз для Данії.

Про це йдеться у новій довгостроковій оцінці ризиків оборонної розвідки Данії, повідомляє The Local.

У звіті розвідки відзначається, що Данія як і раніше залишається мішенню терористів,  шпигунів і злочинці активно діють в кіберпросторі, а Росія буде демонструвати свою військову міць в найближчі роки.

"Росія проводить військове будівництво і модернізація на заході країни, і регіон Балтійського моря став одним з основних напрямків суперечностей між Росією і НАТО", - зазначає розвідка, додаючи, що російські маневри призведуть "до збільшення військових варіантів щодо Заходу, але Росія не ризикне на пряме військове зіткнення з НАТО".

"Росія не довіряє НАТО і її готовність піти на ризики збільшується. НАТО підвищує безпеку, у тому числі в Балтійському регіоні, і Росія в найближчі роки буде продовжувати бути серйозною проблемою безпеки для Заходу і Данії", - зазначається в документі.

У звіті також попереджають, що Росія становить загрозу також і в кіберпросторі. Кібератаки з Росії та інших зарубіжних держав можуть бути використані, щоб "вплинути на громадську думку" в Данії.

Відзначається, що загроза терору в Данії залишається "серйозною" і що потенційні атаки проти Заходу будуть частіше проводити так звані "самотні вовки", які діють самостійно, але яких надихнули терористичні групи, такі як "Ісламська держава" або "Аль-Каїда".

"Окремі особи на Заході, які симпатизують цим групам, проводять більше терактів, ніж раніше, без попередньої підготовки або безпосереднього управління від терористичних груп", - йдеться в доповіді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.