Євроскептики Данії заговорили про референдум щодо членства в ЄС

Четвер, 1 грудня 2016, 15:53

Керівники євроскептичної Народної партії Данії зустрілися з колишнім лідером британської UKIP Найджелом Фараджем в Копенгагені і заявили про те, що партія розглядає можливість підтримки референдуму щодо членства країни в ЄС.

Про це повідомляє The Local.

Представник партії Сорен Есперсен заявив, що результати триваючого процесу виходу Великої Британії з ЄС дозволять визначити, чи необхідно Народній партії Данії спрямувати зусилля на підтримку референдуму.

"Я хочу побачити, яким буде шлях виходу Британії. Якщо зрештою виявиться, що вони вчинили правильно, ми повинні зробити те саме", - сказав він.

Есперсен додав, що Данія повністю підтримує Велику Британію в її переговорах з ЄС.

"Нам би дуже хотілося вплинути на ці рішення так, щоб Британія отримала настільки хорошу угоду, наскільки це можливо. Британію не можна карати за те, що вона зробила. Ми повинні допомогти їй на цьому шляху", - сказав він.

Фарадж, який був одним із лідерів кампанії за Brexit, висловив упевненість, що Данія піде шляхом Британії. "Це лише питання часу, коли Данія вийде з ЄС", - сказав він. 

Нагадаємо, посаду міністра закордонних справ у новому коаліційному уряді отримав відвертий євроскептик Андерс Самуельсен.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.