Ердоган заявив про зв’язок вбивці посла РФ з організацією Гюлена

Середа, 21 грудня 2016, 18:40

Мевлют Мерт Алтиташ, що у понеділок застрелив російського посла в Анкарі Андрія Карлова, пов’язаний з організацією опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена, звинуваченого у спробі перевороту в Туреччині.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє CNN Turk.

"Зв’язки терориста, який вбив посла Росії, вказують на його приналежність до FETO (організація Гюлена). Ця брудна організація, на жаль, проникла в нашу армію і поліцію. Замах на посла є наочним свідченням. Сліди ведуть за кордон", - сказав Ердоган.

Схожу заяву щодо "терористичного гюленістського культу, який стоїть за вбивством посла Карлова" зробив і глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу.

Як відомо, 19 грудня на відкритті виставки "Росія очима турків", організованої посольством Росії в Анкарі й муніципалітетом району Чанкая, було скоєно напад на посла Росії в Туреччині Андрія Карлова.

Молодий чоловік у чорному костюмі та краватці, який пройшов на виставку як охоронець, кілька разів вистрелив у Карлова. Нападника було вбито в ході операції поліції.

Російський посол помер від отриманих поранень.

Пізніше стало відомо, що чоловік, який вбив російського посла у Туреччині, Мевлют Мерт Алтинташ працював у поліції Анкари.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.