Вбивця російського посла в Туреччині раніше охороняв Ердогана

Середа, 21 грудня 2016, 16:19

Турецький поліцейський Мевлют Мерт Алтинташ, який застрелив російського посла, вісім разів забезпечував безпеку для президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з моменту спроби державного перевороту.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

Колумніст видання Hurriyet повідомив, що на заходах за участю президента Туреччини Алтинташ був у складі групи, що була на другому місці для забезпечення безпеки Ердогана після особистої охорони.

"Є цікаві зв'язки Алтинташа. Вбивця-поліцейський був при виконанні службових обов'язків протягом восьми програм при президентові Ердогані в Анкарі після 15 липня", - заявив публіцист.

"Він був у групі, що відповідала за внутрішню безпеку, після охоронців президента", - додав він.

За його словами, в ніч державного перевороту в Туреччині Алтинташ перебував у одноденній відпустці в Анкарі.

Нагадаємо, відповідальність за вбивство російського посла в Туреччині Андрія Карлова взяла на себе сирійська збройна коаліція "Армія завоювання" (Джейш аль-Фатх), до складу якої входить сирійське відділення Аль-Каїди "Фронт ан-Нусра".

Як відомо, 19 грудня в ході виступу на відкритті виставки "Росія очима турків", організованої посольством Росії в Анкарі й муніципалітетом району Чанкая було скоєно напад на посла Росії в Туреччині Андрія Карлова.

Молодий чоловік у чорному костюмі та краватці, який пройшов на виставку як охоронець, кілька разів вистрелив у Карлова. Нападника було вбито в ході операції поліції.

Російський посол помер від отриманих поранень.

Міністерство закордонних справ Туреччини засудило збройний напад на посла Росії в Анкарі Андрія Карлова.

Пізніше стало відомо, що чоловік, який вбив російського посла у Туреччині, Мевлют Мерт Алтинташ працював у поліції Анкари.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.