Поліція Фінляндії вимагає заборонити місцеву неонацистську організацію

Четвер, 22 грудня 2016, 15:51

Поліцейське управління Фінляндії вимагає заборонити діяльність неонацистської організації "Рух опору Північних країн" (раніше – Рух опору Фінляндії).

Про це повідомляє Yle.

Управління має намір подати відповідний позов до суду. У поліцейському управлінні питання про заборону організації розглядається з вересня.

За словами глави поліції Сеппо Колехмайнена, діяльність неонацистів не відповідає закону про громадські організації, згідно з яким організації не повинні порушувати закон або загальноприйняті норми.

"Рух опір Північних країн" не є зареєстрованою громадською організацією, але в поліцейському управлінні вважають, що його можна вважати ідейною незареєстрованою громадською організацією.

Поліцейське управління має намір подати позов про заборону організації до початку наступного року.

В даний час в суді Гельсінкі розглядається справа проти члена неонацистської організації "Рух опору Північних країн", якого звинувачують у заподіянні смерті випадковому перехожому під час акції неонацистів у центрі Гельсінкі.

Вчора прокурор вимагав для підсудного тюремного ув'язнення за нанесення побоїв та заподіяння смерті при обтяжуючих обставинах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.