Банки Франції відмовляються кредитувати президентську кампанію Ле Пен

Четвер, 22 грудня 2016, 18:04

Кандидату в президенти Франції від ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен не вистачає коштів для передвиборної кампанії в наступному році, оскільки банки відмовляють давати кредити партії.

Про це заявив генеральний секретар партії Ніколя Бей, повідомляяє Reuters.

За словами Бея, він звертався із заявками про позику приблизно 27 мільйонів євро на президентську і парламентську кампанії в наступному році "до численних банківських установ у Франції, Європі і в усьому світі".

Він сказав, що французькі банки відмовляються кредитувати партію. "Це створює проблему дискримінації на основі політичних переконань", - переконаний соратник Ле Пен.

Прес-секретар банку Societe Generale повідомив, що банк систематично відхиляв прохання про надання позик всім політичним партіям, посилаючись на політичний нейтралітет.

Французькі ЗМІ в останні дні опубліковали листи французьких банків Credit Agricole, BPCE та Credit Mutuel, які відмовляються кредитувати "Національний фронт".

Ле Пен користується підтримкою близько чверті французьких виборців за даними опитувань громадської думки, але фінансування кампанії вже давно є серйозною проблемою партії.

У версені фінансовий менеджер кампанії Ле Пен заявив, що у розпорядженні "Національного фронту" є 4 млн євро. При цьому для широкої виборчої кампанії необхідно близько 12 млн євро.

Якщо ж врахувати парламентську кампанію, яка почнеться після президентської, то партії Ле Пен бракує понад 20 млн євро.

Нагадаємо, у 2014 році партія Ле Пен залучила кредит у 9 млн євро від Банку Європа-Росія (базується у Чехії, підтримується Москвою), що дозволило Нацфронту фінансувати дві кампанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.