У Британії 60% компаній оптимістично налаштовані щодо пост-Brexit періоду

Понеділок, 26 грудня 2016, 14:43

Майже дві третини британських компаній "оптимістичні" щодо майбутнього періоду після виходу країни зі складу ЄС.

Про це свідчать результати дослідження британської організації The Institute of Directors, повідомляє The Telegraph.

Опитування 34 тисяч компаній показало, що 60% підприємств є "оптимістично" або "дуже оптимістично" налаштовані з приводу майбутнього.

Проте підприємства, переважно малі та середні, визнали, що є "стан невизначеності" щодо планів країни покинути Європейський Союз.

"Однак їхня позитивність контрастує із зауваженнями босів найбільших компаній у Британії, деякі з них критикують Brexit та навіть погрожують перевести бізнес із Британії", - повідомляє видання.

Повідомляється, що близько 60% компаній розраховують на зростання доходів у 2017 році, у порівнянні з 15% компаній, що очікують їх падіння.

Також, половина опитаних компаній заявила, що нинішні британські економічні умови негативно позначилися на зростанні бізнесу, а 45% вважають, що невизначений статус у торгівлі з ЄС стримує їх.

Видання зазначає, що багато компаній Великої Британії хочуть, щоб уряд гарантував доступ країни до єдиного ринку після Brexit.

Нагадаємо,  британський міністр Девід Девіс, який займається питанням виходу з ЄС заявив, що уряд Великої Британії потенційно готовий заплатити ЄС за те, щоб країна мала доступ до єдиного ринку після Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.